Reparatii placa de baza

Home »  SERVICII IT »  Reparatii placa de baza

reparatii placa de baza

Reparatii placi de baza

     Reparatii placa de baza de la Goldnet Service SRL, la preturi avantajoase si in timp scurt. Asiguram reparatia placilor de baza cu diagnosticare initiala gratuita dar si alte servicii IT. Placa de baza are multe elemente de aceea riscul de a se defecta este ridicat, insa multe dintre aceste elemente pot fi inlocuite. Reparatia placilor de baza poate consta in inlocuirea componentelor de pe placa, inlocuirea firelor sau refacerea traseelor, reparatii la placa video integrata, repararea defectiunilor la porturile USB, HDMI, sloturilor de memorie, defectarea conectorilor sau controlerelor si multe altele.

     Exista multe situatii cand placile de baza nu pot fi reparate din cauza ca au facut scurt si flama, cand prezinta urme de lovituri, socuri mecanice care au generat crapaturi sau cand ambele chipseturi, northbridge si southbridge sunt defecte. In general, o placa de baza cu defecte multiple nu renteaza a se repara, fiind mai avantajos pentru client sa achizitioneze una noua sau second hand, perfect functionala.

Preturi reparatii placa de baza

     Preturile reparatiilor placilor de baza pentru calculatoare se incadreaza intre 75 si 450 de lei si variaza in functie de complexitatea reparatiei si numarul de elemente defecte si asupra carora s-a intervenit.
Reparatia se va face doar dupa constatarea defectelor si doar dupa ce clientul a fost informat de pretul reparatiei si si-a dat acordul. Diagnosticarea intiala a placii de baza este gratuita, clientul platind o taxa de 25 de lei, doar in situatia in care dupa o constatare mai ampla care poate dura peste 60 de minute, clientul nu doreste sa repare placa de baza.

Informatii despre placa de baza

     Placa de baza este principala placa a unui calculator si este formata din mai multe elemente:
slotul pentru procesor, sloturile pentru RAMI, sloturile PCI (sloturi unde sunt introduse placile periferice, de ex video si audio), conectori SATA, conectori IDE, porturile USB, portul paralel, porturile PS/2 (mufele pentru tastatura si mouse), conectorul pentru sursa, conectorul de alimentare pentru procesor, cipul BIOS, cipul si portul video integrat, cipul si mufele placii audio integrate, cipul si portul de retea integrat si altele.

Placile de baza se diferentiaza dupa tipul de socket al procesorului suportat dupa cum urmeaza:

Placi de baza pe platforma Intel

-Placi de baza pe socket 775
-Placi de baza pe socket 1155
-Placi de baza pe socket 1156
-Placi de baza pe socket 1366
-Placi de baza pe socket 2011

Placi de baza pe platforma AMD

-Placi de baza pe socket AM2
-Placi de baza pe socket AM3
-Placi de baza pe socket AM3+
-Placi de baza pe socket Integrat
-Placi de baza pe socket FM1, FM2, FM2

Fiecare tip de placa de baza suporta un anumit tip de procesor, astfel ca atunci cand cumparati o placa de baza noua sau un procesor pentru upgrade pc, trebuie sa va asigurati ca placa de baza este pe acelasi socket pentru a le putea utiliza.
Inlocuirea unei placi de baza este o operatiune destul de complexa, tocmai de aceea recomandam ca inlocuirea placilor de baza, atunci cand reparatia nu este o optiune si cumparati alta placa noua, sa se efectueze doar la service de catre specialisti cu experienta. Totusi, aceasta se poate inlocui si acasa daca utilizatorul are cateva cunostiinte despre componentele unui pc si atentie sporita.
LISTA COMPLETA DE COMPONENTE CALCULATOARE

Leave a Reply